Fondhotell

Fondhotell
Image

FCG Fonder sköter hela processen med att sätta upp era nya fonder eller så tar vi över era befintliga fonder. Vi kan erbjuda värdepappersbaserade fonder som UCITS eller svenska specialfonder samt alternativa fonder (non-listed AIF).

Ökad reglering och en förändrad kapitalmarknad medför behov av nytänkande och effektiva arbetssätt. Vi ser även ökad globalisering och ny teknik som ställer krav på förändring. Sammantaget ökar bördan med att bedriva tillståndspliktig verksamhet i kombination med ökad konkurrens.

Våra kunder väljer i en sådan miljö att fokusera på sina kärnområden och låter oss på FCG ta hand om delarna som är betungande och inte direkt intäktsgenererande. Det är även ett sätta att minska sin affärsmässiga risk.

FCG Fonder är ett fondbolag med tillstånd att förvalta värdepappersfonder och alternativa investeringsfonder. Vi kan erbjuda olika helhetslösningar eller skräddarsydda samarbeten utifrån era behov där infrastruktur, administration, riskhantering, kapitalförvaltning, regelefterlevnad och/eller marknadsföring & distribution kring fonderna sköts av specialister.

Vår lösning medför kostnadseffektivitet och utifrån era önskemål kan FCG Fonder överta det formella ansvaret för fondverksamheten och vara den primära motparten mot myndigheter. Det medför en lägre risk för er jämfört med att ni själva skulle driva ett fondbolag med nödvändiga tillstånd. FCG Fonder kan även ta hand om mer specifika delar av er fondverksamhet, såsom exempelvis riskhantering och rapportering.

För mer information om våra tjänster och prissättning, kontakta oss idag!

Varför FCG Fonder?

Kompetens och
innovativ förmåga

Image

• Vår förmåga att hjälpa våra kunder att lösa problem, oavsett komplexitet, och insikt i deras affär skapar unika möjligheter.

• Vi har djup kompetens i samtliga områden som krävs för att etablera och driva fondverksamhet.

FCG Koncernen

Image

• Genom närhet till vårt systerbolag, nordens ledande konsultbyrå inom den finansiella sektorn, har vi tillgång till expertkompetens och resurser. Vi kan därmed hjälpa våra kunder att driva sina projekt i land på utsatt tid.

Helhetslösning

Image

• Vi erbjuder en helhetslösning och hjälper våra kunder med alla delar som krävs för att driva sin verksamhet framgångsrikt. Det kan handla om outsourcing, ansökan om tillstånd, etablera och upprätthålla styrning och intern kontroll, implementera processer samt hantera risk, kapitalförvaltning, marknadsföring & distribution samt compliance.

Tillstånd

Image

• Vi har som ett av få fondhotell tillstånd för både värdepappersbaserade- och alternativa fonder.

• Vi kan därmed erbjuda ett brett utbud av fonder som våra kunder har behov av.

Lokala

Image

• Vi är lokala och verksamma i Stockholm, Malmö och Oslo. Vi tror på att vara kundfokuserade och befinna oss nära våra kunder.

• FCG-gruppen har även kontor i Köpenhamn, Helsingfors och i Frankfurt.