Om FCG Fonder

Om FCG Fonder
Image

FCG Fonder AB är ett fondbolag med tillstånd att förvalta UCITS-, svenska special- och alternativa investeringsfonder (AIF). Fondbolaget bildades 2014 och är dotterbolag till FCG Holding Sverige AB. Ett ledande oberoende konsultbolag inom verksamhetsstyrning, risk och regelefterlevnad som erbjuder förstklassiga tjänster och tekniska lösningar till den europeiska finansbranschen.

FCG Fonder erbjuder heltäckande affärsstödtjänster såsom fondhotell & administration, portföljförvaltning & värdering, juridik & regelefterlevnad, riskhantering samt marknadsföring & distribution. Våra uppdrag varierar och vi skräddarsyr därför våra samarbeten utifrån våra kunders unika förutsättningar och önskemål.

Målsättningen för fondbolaget är att tillhandahålla kostnadseffektiva lösningar som gör att våra kunder kan fokusera på sin intäktsgenererande kärnverksamhet: att skapa och tillföra värde till sina slutkunder och ägare.

Sist men inte minst sänker våra kunder sin risk och uppnår operationell excellens genom att överlåta det formella ansvaret för fondverksamheten till FCG Fonder.